Samenwerkingsverbanden

Sirris

Collectief centrum van de Belgische technologische industrie

Met SIRRIS werkt het BIL samen op het gebied van onderzoeksprojecten. In Zwijnaarde wordt een gedeelte van de laboratoria samen met SIRRIS uitgebaat. SIRRIS leden kunnen op eenvoudige aanvraag via de website gratis lid worden van het BIL.

 

VCL

Vervolmakingscentrum voor Lassers

De samenwerking met het VCL verloopt op verschillende vlakken: personeel van het VCL geeft delen van de theoretische opleidingen IWS en IWE/IWT, en ook voor een deel van de praktische opleiding. Het VCL voert daarnaast ook testlassen uit voor projecten en industriële opdrachten.

 

NIL

Nederlands Instituut voor Lastechniek

Naast het jaarlijkse lassymposium, proberen het NIL en het BIL waar mogelijk samen te werken. Zo zit het BIL ook in de redactie van ‘Lastechniek’, en wordt NIL-cursusmateriaal gebruikt voor BIL-opleidingen.

 

MSC

Metal Structures Centre

Dit samenwerkingsverband tussen BIL, OCAS en UGent-Labo Soete combineert competenties voor het ontwerp, gebruik, en in-service gedrag voor metaalstructuren.

 

MRC

Materials Research Cluster Gent

Dit is de samenwerking tussen de verschillende organisaties op het Technologiepark in Zwijnaarde die zich met onderzoek van metalen of metaalverwerking bezig houden.

Lees ook