Materiaalkennis

Het Belgisch Instituut voor Lastechniek heeft een diepgaande kennis opgebouwd rond ferro- en non-ferro materialen gebruikt in de industrie. Onze expertise wordt niet enkel door deze laatste gewaardeerd maar ook door opleidingsinstellingen en onderzoekscentra.

Unieke kennis van oude ...

Heel wat verouderde lasconstructies bevatten materialen die niet langer worden gebruikt. Op zoek gaan naar assistentie bij het analyseren van problemen of het onderzoeken van eventuele schade is geen sinecure. Gelukkig behoort onderzoek van dergelijke lasconstructies tot het onderzoeksdomein van het BIL.

... en nieuwe materialen

Onze medewerking aan onderzoeksprojecten en de on-site dienstverlening dragen bij tot onze know how van zowat alle standaard- en veredelde legeringen zoals 9%Ni, 12%Cr, hoog sterkte stalen (HSS), materialen voor hoge temperatuurstoepassingen, duplex, pijpleidingstalen en hoogsterkte aluminiumlegeringen. Een expertise die mede door interactie met deskundigen en onze aanwezigheid op internationale congressen up to date wordt gehouden.