Lassymposium

Van 4 tot en met 6 oktober 2022 organiseren onze collega's van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) het NIL|BIL Lassymposium in de Evenementenhal Gorinchem.

Call for Papers

Op dit symposium zullen de accenten liggen op de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van apparatuur, materialen, onderzoek, arbeidsomstandigheden, kwaliteit, economie, opleiding en regelgeving.

Wie een presentatie wil verzorgen kan vóór 1 juni 2022 een voorstel sturen naar leo.vermeulen@nil.nl.
 

Download de Call for Papers

 

BIL|NIL Lassymposium in 2021

Onder het thema "Ontdek interessante lastechnische ontwikkelingen" vond op 17 en 18 november 2021 het BIL|NIL lassymposium plaats te Antwerp Expo. Tijdens dit kennisevenement kregen 4 sessies een interessante invulling: “Automatisatie”, “3D Printen en Innovatieve lasprocessen” op de eerste dag en “Schade en Corrosie” en “Normen en NDO” op de tweede dag.

Download dit BIL symposiumprogramma 2021 voor een korte samenvatting per lezing en gegevens over de sprekers.

Samen met de collega's van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) staat het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL) in voor de organisatie van dit event waar deskundigen lezingen geven over de laatste ontwikkelingen in de verbindingstechniek. Het BIL/NIL (of NIL/BIL) Lassymposium is een meerdaags symposium met thematische sessies. Het biedt de deelnemers een ideaal moment om contacten aan te scherpen tijdens diverse netwerkmomenten. Aangezien de las-economie, de laskwaliteitssytemen en bijgevolg de lastechnische opleidingen op dit moment in een ware stroomversnelling zitten, vinden ook docenten en studenten uit het lastechnisch onderwijs er hun gading.